Twitter’a hacker saldırısı, 250.000 hesap tehlikede!


Twitter'a hacker saldırısı, 250.000 hesap tehlikede!Son yıllarda Sony, LinkedIn, Godaddy gibi büyük şirketlerin hacker saldırılarına maruz kaldığına birçok kez tanık olduk. Son olarak ufak çaplı bir saldırı da Twitter ’ın başına geldi.
Resmi blog’unda yayınladığı yazılı açıklamada  konu ile alakalı önemli bilgiler paylaştı. Son zamanlarda ABD’deki önemli şirketlerin başına gelen problemlere değinen Twitterın, yaklaşık 250.000 kullanıcının kullanıcı adı, şifre, e-mail adresi ve oturum bilgilerinin ele geçirilmiş olma ihtimalinin bulunduğunu belirtti.
Ayrıca Twitter, kullanıcılarına hem şifrelerini değiştirmelerini hem de internette kullandıkları şifreleri güçlendirmeleri tavsiyesinde bulundu. Açıklamada dikkat çeken bir diğer nokta ise Twitter’ın saldırıyı gerçekleştirenler hakkında “Kesinlikle amatör değiller” diyerek bahsetmesi ve diğer şirketlerin de benzer tehlikelere hedef olabileceği konusunda duyduğu endişeydi.
Bahsi geçen 250.000 kullanıcı için Twitterda açık olan oturumları kapatarak şifreleri de sıfırlamış. Eğer siz de hesabı tehlikede olan 250.000 kullanıcıdan biriyseniz  yeni şifre oluşturmanız gerektiğini belirten bir e-mail almış olmalısınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder