Instagram’da Takip Edilmesi Gereken 8 Dövme Artisti


Fotoğraf paylaşım sayfası olan sosyal ağ sitelerinden Instagram, pek çok şaşırtıcı kareyi bir araya getiren sıra dışı platformun dövme için sanatsal bir yönü de bulunuyor.
Dövme konusuna ilgili olun veya olmayın Instagram üzerindeki dövme sanatçılarının çalışmaları bu alanda çığır açabilecek nitelikler taşıyor. Kişisel zevklerin ötesinde dövme sanatçılarının uğrak mekanı haline gelen profiller, Instagram’ın etkileyici doğasının ne kadar büyük boyutlara ulaştığını ortaya koyuyor. İşte size Instagram’da harikalar yaratan 8 dövme artisti:
@nikkohurtado (Tarz: Gerçeklik/Portre)
Hurtado’nun çalışmaları dövmenin ötesinde sanatsal bir resmi andırıyor. Farklı renk paletlerini kullanarak gerçekçi şekilde gölgeleri kontrol eden dövme sanatçısı müzeden çıkmış eserlere benziyor.
@chueyquintanar (Tarz: Siyah ve Gri)
ABD’de en iyi siyah ve gri dövmeyi yapan sanatçı olarak bilinen Quintanar, tarz sahibi dövmeleriyle dikkat çekiyor. Kolunuzda yunan dönemine ait mimari bir heykele görmek istiyorsanız doğru adrestesiniz.
@thomashoopertattooing(Tarz: Karakalem ve Noktalı Tasarım)
Gizemli geometrilerden oluşan dövmelere bakıyorsanız Hooper’ın tasarımları tam size göre. Genel olarak büyük boyuta sahip dövmeler üzerinde çalışan Hooper, çoğu zaman şaşırtıcı fakat oldukça şık dövmeler tasarlamasıyla biliniyor.
@horiyoshi3 (Tarz: Japon Geleneği)
Japon dövmelerine ilginiz yoksa Horiyoshi III’ün adını duymamış olmanız muhtemeldir. 40 yılı aşkın süredir dövme tasarımı üzerine çalışan Japon sanatçı geleneksel Japon çizgilerini taşıyan çizimleriyle tanınıyor.
@mrubendall ve 6.@codonnell_nyc(Tarz: Modern Japon)
Rubendall ve O’Donnell uzun süre NYC’deki birlikte yaptıkları çalışmalar ile Japon ikonografisinin popüler isimleri olarak bilinmektedir. Japon çizimlerini biraz daha modernize şekilde tüm dünyaya yayan dövme sanatçılar,Amerikan ve Japon sentezi tasarımları ile büyük beğeni toplamaktadır.
@whatsnottalike (Tarz: Yeni Çizimler ve Kızlar)
Yayvan ve büyük eğriler ile aklınıza gelebilecek her şeyi dövme olarak tasarlayabilen Joe Capobianco, renk paletini oldukça geniş kullandığı çizimlere sahip. Biraz çıplaklık içeren ve büyük oranda modern tasarımlara sahip dövmeler ile Instagram’da boy gösteriyor.
@philipszlosek_ka (Tarz: Amerikan)
Kuru kafalar, hançerler ve çıpalar… Amerikan dövme çizimlerinin en nadide ürünlerini sunan Philip Szlosek, geleneksel dövme yaklaşımını günümüz bakış açısıyla yorumluyor.
Dövmelerin ve dövme çizimlerinin günümüzde ne kadar değişeceğini bilmek pek mümkün olmasa da, Instagram’daki dövme dünyasının sosyal medyaya ayrı bir renk kattığı aşikar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder